És un pastís molt fàcil de fer i el
resultat és espectacular.
Així que he pensat que podria
compartir-lo amb tots/es vosaltres....
La majoria de les receptes que faig són
amb la Thermomix però són fàcils d'adaptar en el cas que no la
tingueu. Si algú/una de vosaltres té cap problema en seguir algun
pas que m'ho digui i l'ajudo. De totes maneres, intentaré posar
receptes de tot, ok?
Doncs vinga...manos a la obra!!!
INGREDIENTS per a 8 racions
- 150 g de xocolata fondant a trossos
- 1 paquet de galetes rodones (200g)
- 2 culleradetes de llevat químic en pols
- 100 g de mantega a temperatura ambient a trossos
- 75 g de sucre
- 3 ous
PREPARACIÓ
- pre calentar el forn a 180 graus
- Posar la xocolata en el got i programar 5 seg/ vel 5. Retirar del got i reservar. Per la gent que no teniu la TMX és trossejar la xocolata.
- Sense rentar el got, posar les galetes i polvoritzar-les 20 seg/ vel 9
- Afegir el llevat, la mantega, el sucre i els ous i programar 15 seg/ vel 7
- Amb l'espàtula baixar els ingredients al fons del got i tornar a programar 10 seg/ vel 7
- Incorporar la xocolata reservada, i barrejar.
- Posar la barreja (és una massa densa) en un motlle de 22 cm de diàmetre prèviament greixat i fornejar durant 20-25 min. Comprovar que el pastís estigui fet punxant amb un pal de fusta en el centre i que surti sec.
Aquest pastís és ideal per menjar
quan encara està tebi perquè els trossos de xocolata estan desfets.
Suggeriments :
- podeu canviar la xocolata per trossets de poma, afegir 50 g de nous i una mica de conyac
- amb aquesta massa també es poden fer muffins o magdalenes en comptes d'un pastís
I si sou uns/es amants de la xocolata,
podeu fer una cobertura de xocolata per adornar-lo.
Per fer la cobertura de xocolata
necessitareu 150 g de xocolata fondant, 50 g de mantega tova i 50 g
d'aigua.
Trossejar la xocolata al màxim,
posar-li l'aigua i escalfar uns 4 min. a poca temperatura fins que es
vagi desfent...(4 min temperatura 37 graus / vel 2)
Després afegir la mantega i barrejar-la
durant uns 4 min més ( temperatura 37 vel 2). Comprovar que et quedi
una barreja homogènia.
L'has d'utilitzar quan encara estigui
tèbia, sinó s'endureix i per estendre-la costa més i no queda tan
bé!!
Espero que el proveu de fer i ja m'explicareu com ha anat!!!
Cuinar cuinar ja saps que em costa, potser ho intento algun dia seguint les teves "sabies" orientacions, ara TASTAR, QUAN VULGUIS EM POTS UTILITZAR!!!
ResponEliminaok, t'apunto a la llista! jejejeje
ResponEliminaLa veritat és que és molt fàcil de fer i el resultat és espectacular. Ahir no en va quedar ni un gram
ResponEliminame n'alegro molt Maida...la presentació et va quedar genial també!!!...surt molt bo! quan vulguis alguna recepta més...ja saps!
ResponElimina