2 de febr. 2012

Pastís de xocolata i galeta

Avui una amiga m'ha demanat si li podia passar una recepta d'algun pastís de xocolata i que sigués senzill de fer i m'ha vingut al cap el pastís de galeta i xocolata que faig en moltes ocasions.

És un pastís molt fàcil de fer i el resultat és espectacular.



Així que he pensat que podria compartir-lo amb tots/es vosaltres....

La majoria de les receptes que faig són amb la Thermomix però són fàcils d'adaptar en el cas que no la tingueu. Si algú/una de vosaltres té cap problema en seguir algun pas que m'ho digui i l'ajudo. De totes maneres, intentaré posar receptes de tot, ok?

Doncs vinga...manos a la obra!!!


INGREDIENTS per a 8 racions

  • 150 g de xocolata fondant a trossos
  • 1 paquet de galetes rodones (200g)
  • 2 culleradetes de llevat químic en pols
  • 100 g de mantega a temperatura ambient a trossos
  • 75 g de sucre
  • 3 ous

PREPARACIÓ

  1. pre calentar el forn a 180 graus
  2. Posar la xocolata en el got i programar 5 seg/ vel 5. Retirar del got i reservar. Per la gent que no teniu la TMX és trossejar la xocolata.
  3. Sense rentar el got, posar les galetes i polvoritzar-les 20 seg/ vel 9
  4. Afegir el llevat, la mantega, el sucre i els ous i programar 15 seg/ vel 7
  5. Amb l'espàtula baixar els ingredients al fons del got i tornar a programar 10 seg/ vel 7
  6. Incorporar la xocolata reservada, i barrejar.
  7. Posar la barreja (és una massa densa) en un motlle de 22 cm de diàmetre prèviament greixat i fornejar durant 20-25 min. Comprovar que el pastís estigui fet punxant amb un pal de fusta en el centre i que surti sec.

Aquest pastís és ideal per menjar quan encara està tebi perquè els trossos de xocolata estan desfets.



Suggeriments :

  • podeu canviar la xocolata per trossets de poma, afegir 50 g de nous i una mica de conyac
  • amb aquesta massa també es poden fer muffins o magdalenes en comptes d'un pastís

I si sou uns/es amants de la xocolata, podeu fer una cobertura de xocolata per adornar-lo.

Per fer la cobertura de xocolata necessitareu 150 g de xocolata fondant, 50 g de mantega tova i 50 g d'aigua.

Trossejar la xocolata al màxim, posar-li l'aigua i escalfar uns 4 min. a poca temperatura fins que es vagi desfent...(4 min temperatura 37 graus / vel 2)

Després afegir la mantega i barrejar-la durant uns 4 min més ( temperatura 37 vel 2). Comprovar que et quedi una barreja homogènia.

L'has d'utilitzar quan encara estigui tèbia, sinó s'endureix i per estendre-la costa més i no queda tan bé!!

Espero que el proveu de fer i ja m'explicareu com ha anat!!!

4 comentaris:

  1. Cuinar cuinar ja saps que em costa, potser ho intento algun dia seguint les teves "sabies" orientacions, ara TASTAR, QUAN VULGUIS EM POTS UTILITZAR!!!

    ResponElimina
  2. La veritat és que és molt fàcil de fer i el resultat és espectacular. Ahir no en va quedar ni un gram

    ResponElimina
  3. me n'alegro molt Maida...la presentació et va quedar genial també!!!...surt molt bo! quan vulguis alguna recepta més...ja saps!

    ResponElimina